Jak odwołać burmistrza?
Jak odwołać burmistrza?
Czy ktoś wie ile osób musi się podpisać żeby ogłoszono referendum w sprawie odwołania burmistrza?
Re: Jak odwołać burmistrza?
zamiast protest to zbierajcie podpisy na odwołanie starosty wszystkie szkoły podpiszą to nauczyciele rodzice i uczniowie zagrożonych szkół. To będzie najlepszy pomysł
Zgadzam się. Zamiast odwoływać Burmistrza proponuję odwołać Starostę. To jest największy szkodnik.
Moim zdaniem powinniśmy więcej odpowiedzialności za zaistniałą sytuację wnosić do Naszego kochanego Rządu. To właśnie tam w większym stopniu zostają podejmowane decyzje z jakimi musi zmierzyć się w tej chwili Samorząd. To właśnie z ul.Wiejskiej biegnie presja z jaką musi zmierzyć się taki biedny samorząd jak Łask. Gdyby Ministerstwo Edukacji miało więcej rozumu, to szkoły wiejskie miałyby prawo bytu, Jednak coraz większa presja i coraz większe obciążenia Samorządu powodują cięcia. Na razie zaczęło się od Szkół, później kolejne... Niestety trzeba jakoś łatać narodową dziurę budżetową więc zaczynamy od Samorządu. "Ciekawe ile wytrzymają i ile możemy na Nich zaoszczędzić?" Niestety przykra prawda!!!
Życzę wszystkim troszkę więcej obiektywizmu i spojrzenia sprawie głęboko w oczy. Wszystko zaczyna się od samej góry, czytaj RZĄDU!!!
Moim zdaniem powinniśmy więcej odpowiedzialności za zaistniałą sytuację wnosić do Naszego kochanego Rządu. To właśnie tam w większym stopniu zostają podejmowane decyzje z jakimi musi zmierzyć się w tej chwili Samorząd. To właśnie z ul.Wiejskiej biegnie presja z jaką musi zmierzyć się taki biedny samorząd jak Łask. Gdyby Ministerstwo Edukacji miało więcej rozumu, to szkoły wiejskie miałyby prawo bytu, Jednak coraz większa presja i coraz większe obciążenia Samorządu powodują cięcia. Na razie zaczęło się od Szkół, później kolejne... Niestety trzeba jakoś łatać narodową dziurę budżetową więc zaczynamy od Samorządu. "Ciekawe ile wytrzymają i ile możemy na Nich zaoszczędzić?" Niestety przykra prawda!!!
Życzę wszystkim troszkę więcej obiektywizmu i spojrzenia sprawie głęboko w oczy. Wszystko zaczyna się od samej góry, czytaj RZĄDU!!!
Ostatnio zmieniony 17:12, 19.01.2012 przez lucksm, łącznie zmieniany 1 raz.
dzisiaj poczytałam na temat odwołania starosty niestety to rada musi zdecydować na głosowaniu, a co za tym idzie radni są za starostą wiec my nie mam nic do gadania chyba ze znajdziemy 10 radnych którzy są tego samego zdania co my. Bo chyba jest 16 radnych ?
Więc trzeba zacząć od burmistrza.
rodzic pisze:Więc trzeba zacząć od burmistrza.
Co ma Burmistrz do Starosty?
Pan Rodzic uparcie swoje.
Rodzic dla mnie jest przykładem na przeciętnego łaskowianina. Zakompleksiony próbujący przekonać, że tylko to co on uważa za słusznej i w to co on wierzy jest prawdziwe.
Niestety
Niestety

No to jest taka retoryka na zasadzie: Moja prawda jest bardziej mojsza niż Twojsza 

Denerwuje mnie w burmistrzu ,że dał pieniądze na remont kolegiaty ,a rynek będzie robił na pokaz dla amerykanów ja powiedział 11-go listopada . A co do starosty to jest to porządny i uczciwy polityk.