Postautor: madzia200289 » 19:16, 28.02.2013
Również myślałam o tym, żeby przy BP w "hali" po plusie/biedronce zrobić jakąś fajną knajpkę z miejscem do tańca...Ale nie myślałam o typowej "młockarni dla nastolatków z Brzesk", ale o klimatycznym miejscu z hitami lat 80', 90' i nowoczesnymi fajnymi kawałkami. Widziałabym tam za dnia knajpkę, w której "tirowiec" zjadłby porządny ciepły i syty posiłek, napił kawy, poczytał gazetę, rodzina przyszła na niedzielny obiad, a wieczorem klub z drinkami, shotami, migającymi światłami, stołami do bilardu, konkursami, nagrodami, dobrym jedzeniem.....I wszystko byłoby fajnie, tylko właśnie kilka obaw:
1) czy imprezownia utrzymałaby się w Łasku, bo większość młodych ludzi ucieka do Łodzi, W-wy, Poznania czy Wrocka
2) czy starsi ludzie, mam na myśli 50+, 60+ itd mieliby ochotę przyjść i się pobawić, bo ich też mam na uwadze...i tu rodzi się problem, bo wg mnie by dogodzić tym młodym i starszym trzeba by zrobić dwie sale (różnica pokoleń - nie ta muzyka, kultura, tematy do rozmów, itd)
3) czy nie skończyłoby się tak jak parę lat temu z otwartym klubem A&A przy LO im. Kościuszki...z tego co pamiętam długo nie pociągnęła knajpka, a i ludzie różni chodzili w to miejsce
4) i kończąc wątek..no właśnie...ci ludzie...nikogo nie obrażając, ale wiemy wszyscy, że społeczeństwo dzieli się na tych z klasą i bez...jedni przyjdą i w sposób kulturalny się pobawią, a przyjdzie buractwo, natłucze szkła, będzie się naparzało pod klubem, coś wniesie i buda idzie pod klucz....i tyle z biznesu...
Tak więc, otwarcie klubu jest ryzykowne....
Mam nadzieję, że po niekończącym się remoncie w centrum Łasku wyjdzie ktoś z inicjatywą zrobienia ogródka piwnego, bo patrząc na projekt miejsca będzie sporo...Mamy pyszną cukiernię w ryneczku, będą fontanny...trochę osobiście nie pasuje mi tu ten wielgachny pomnik, bo można było go gdzie indziej postawić, ale...kurcze niech coś się zacznie dziać w tym naszym Łasku, bo miasteczko mamy przytulne i fajne, nic tu nie brakuje oprócz właśnie miejsca , gdzie można się pobawić, pograć w kulki, wypić piwko i pogadać:):)